flexile-white-logo

Galerija

KONTAKT

Ševron parket – Francuski slog

francuski slog sevron izgled ugradjenog parketa na podu

Ševron ili Francuski slog je način slaganja parket daski. Prave se pod čeonim uglom od 45 i 60 stepeni.

Baš kao i parket riblja kost, Ševron je medju najcenjenijim i najpopularnijim modelima parketa.
Proteklih godina Ševron (Francuski slog) ponovo dobijaju na populaciju i postaju trend na nasem prostorima. Zbog svog elegantnog i prefinjenog izgleda i velikog broja opcija u pogledu dimenzija i završne obrade, Ševron (Francuski slog) je medju najpozeljnijim parketom.
slaganje sevron parketa, pod uglom od 45 i 60 stepeni

Sam naziv se prvi put pojavljije pocetkom 16 veka kao vez tkanine poznatiji kao Madjarski vez(slika u prilogu).Sredinom 18 i pocetkom 19 veka u Francuskoj posebno u gradu Parizu se pojavljuje u masovnoj upotrebi u podovima kada je ceo grad obnovljen.Vecina novih stanova je imala podove u Sevron slogu a otuda i naziv Francuski slog.

Složicemo se da je Šervon slog najelegantniji i ekskluzivniji način postavljanja parketa, inspirisan dalekom prošlošću i magijom savremene budućnosti.

sevron parket, madjarski vez

U ponudi Maxi podova se mogu naći 3 varijante završne obrade: Neobradjen, uljen i lakiran.

Neobradjen ošmirglan spreman za ugradnju je najčešće prodavan Ševron. Po Vašem izboru završne obrade po samoj montaži Ševron poda u vaše prostorije nanosi se završna obrada ulje ili lak.
Uljen Ševron pod se ulji u radionici Maxi podova od neobradjenog Ševrona po Vašem izboru ulja u boji ili providnog ulja. Mi smo se opredeli za Osmo ulje koje glasi za najkvalitetnije ulje na svetskom trzistu. Pored raznovrsnog izbora boja, Osmo ulje ima kao zaštitu u sastavu ulja i tvrdi vosak koji produžava postojanost ulja na podu. 
Lakiran Sevron se lakira mašinskim putem u samoj proizvodnji. Ukoliko se opredelite za ovaku vrstu završne obrade potrebno je sačekati 3 do 4 nedelje za isporuku Ševrona

Dimenzije

Šervon pravimo od vešeslojnog parketa ukupne debljine 13 i 14mm od kojih je lamela hrasta 3mm debljine a ostatak meko drvo ili šper. Dimenzije se razlikuju po dužini i širini. Mogu biti dugački od 400/500mm do 780mm, široki od 90mm do 120mm.


Cena

U ponudi Maxi podova mozete nacu parket Ševron ugradjen u vas prostor vec po ceni od  83eur+pdv.

Ponuda obuhvata:
Šervon parket u klasi Natur, lepak Adesiv 2k, vodeni lak Kimiver, belu farbani soklu 8cm, ugradnju parketa.
U cenu nije uracun rastur kojii u praksi iznosi do 10% 

Ševron parket u prostoru

Poziv