flexile-white-logo

Galerija

KONTAKT

Pelet

Pelet je biogorivo koje se koristi za zagrevanje objekata. Upotrebom peleta korisnici ostvaruju ekonomske uštede u odnosu na tradicionalna goriva za zagrevanje. Pelet se dobija iz drvnog otpada, potpuno prirodan element i ne sadrži hemijske aditive. Sušenjem se maksimalno smanjuje vlažnost što omogućava odlično sagorevanje i visoku energetsku vrednost.

Uticaj peleta na životnu sredinu je minimalan, jer ne povećava nivo ugljen dioksida u atmosveri.

Prednosti peleta su brojne, pored ekonomske uštede, zaštite životne sredine treba izdvojiti i prednost prilkom skladištenja, jer zauzima mnogo manje mesta od ostalih goriva.

 

Pelet se pakuje u džakove od 15kg.

Kada bi uporedili ugalj i pelet videli bi da su razlike ogromne. Pored ekonomskih ušteda, olakašali bi ste sebi loženje, kao i utovar i istovar. Kod uglja to možemo slobodno nazvati obimnim poslom, koji stvara mnogo prašine. Dok kod peleta je neophodno samo otvoriti džak i staviti pelet u gorionik.Energetska vrednost peleta je mnogo veća, nego energetska vrednost uglja i drugih goriva.

 

Pelet je 100 % prirodan, 100 % bez dodatka. Potvrda kvaliteta našeg peleta pored sertifikata Jugoinspekta, koji zvanično potvrđuje da naš pelet zadovoljava sve standarde i izuzetno je kvalitetan, je takodje veliki broj klijenata koji koriste naš pelet.

 

Isporuku peleta vršimo na kućnu adresu. Uz isporuku podrazumeva se i usluga istovara.

Energetska vrednost peleta:

– 2 kg peleta je ekvivalentno 1l ulja za loženje

– 1 kg peleta је ekvivalentno 2kg uglja

– 2 kg peleta је ekvivalentno 1,8 m3 plina

 

Cena na upit.

Poziv