PARKET

Parket I ako se različite alternative konstantno pojavljuju, masivni podovi nikada nisu izgubili na svojoj atraktivnosti. Parketi su opet popularni kao što su nekada bili, prvenstveno zbog lepote i kreativnosti dizajna koji se savršeno stapaju sa prirodnom lepotom i toplinom modernog poda.

MATERIJALI

Uzevši u obzir koliko daleko u prošlost seže tradicija postavljanja parketa, činjenica da je hrastov parket još uvek  najpopularniji izbor dobija puno više na težini, a koliko je parket danas pristupačan najbolje govori podatak da je imati ga nekada bila stvar prestiža, dok je danas parket postao pristupačan gotovo svima i uobičajeno ga je videti u većini enterijera. Drugim rečima, parketi su prošli transformaciju od ekskluzivnog proizvoda do proizvoda koji je danas dostupan svima.

Među sve popularnijim izborima poslednjih godina nalazi se jasenov parket. Zbog svetlije boje stvara iluziju prostranog enterijera s profinjenim i savremenim izgledom. Takođe, ljudi sve više prihvataju svetlije nijanse poda kao prvi odabir jer prostor čine puno modernijim u odnosu na prostore u kojima se nalaze tamnije varijante poda. Za razliku od prve klase koja zrači potpunom čistoćom, u izboru se nalaze i rusticni uzorci koji prostor oplemenjuju svojom jedinstvenom strukturom i bojom.

Iako su parketi od hrasta i jasena, kao tradicionalan izbor, još uvek najpopularniji, na tržištu takođe postoji potražnja za parketom od bukve.

Postoji više načina slaganja parketa. Pored danas najpopularnijeg brodskog poda(6), postoje i razne vrste mozaika (1,2), naizmenični slog (3), riblja kost (4) i  šah polje (5).

Slog “riblja kost” se smatra dimenziono najstabilnijim slogom u odnosu na promenu vlage i temperature vazduha u prostoriji u kojoj se nalazi. Mana mu je to što je ugradnja, u poređenju sa gotovim parketima, dosta komplikovanija i  zahteva više vremena.

* Sve cene su podložne izmenama. Možete nas kontaktirati putem kontakt forme ili na brojeve telefona.

Poziv